Русский/ עברית
כפי שנקרא "תקופה טרום מדעית" שנספר באלפי שנים הוחדר בפרקטיקה מאגית, תאולוגיה, מסתוריות, חושים "דקים", רגישות, מידע סודי של אודלתים, אמונה בקיום כוחות אל-טבעיים. רק בתקופתו של פינל (1745-1826) מתחילה להתפתח שיטה מדעית. נבנו יסודות לשהותם רפואי של החולים בתנאים רפואיים מסויימים. רופא אנגלי בשם בראד גילה את המבט "המקובע" שנוסה לראשונה על ידי ראש המנזר הפורטוגלי בשם פאריה, אשר קרא לו שיטת פסצינציה (בשנת 1813 – שנת "הסוס"). מעגל המחקר של בראד התרחב. מצב זה הושג על ידי ריכוז תשומת הלב ועיוף המבט! דבר שקיבל בהמשך מונח-היפנוזה מיוחד, שפרושו ביוונית – חלום. בשנת 1843 בראד הוציא עבודה שהוא קרא לה "נאורוהיפנולוגיה". יורשו של שיטתו של בראד נהיה רופא מצרפת (ננסי) לייבו. הצרפתי הציע לגרום לחלום היפנוטי על ידי שכנוע בעזרת קול איטי. לייבו לראשונה ערך את שיטת תהליך החלום ההיפנוטי, תוך כדי פיתוח פרקים שהיו כל אחד בתורו במצב מסוים ונכנסו לתהודה פסיכולוגית. בספר "חלום" לייבו עמד על גישה מדעית לטבעה של היפנוזה. לדיו של לייבה מופיעים שני מומחים להיפנוזה – דיומון ומנהל המרפאה – ברנגיים. ברנגיים בהסתמך על שיטתו של לייבו הגיע להיפנוזה אצל 90% של הנבדקים! כך נוצר בית הספר להיפנוזה של ננסי.
הופעתה של דמות בשם שארקו בהיסטוריה של התקופה ההיא גרמה לשגשוג גדול.
הגיעו רופאים מכל אירופה על מנת להאזין להרצאותיו. כך נוצר בית הספר של שארקו. על פי אופי ההיבטים בית ספרו של שארקו נחשב לפיזיולוגי "נקי", כאשר בית ספרו של ברנגיים בננסי נחשב לפסיכולוגי. היפנוזה הפכה לתחילתה של פסיכותרפיה מדעית. בשנת 1872 מדען בשם טיוק הכניס לראשונה את הקישור של המושג המדעי – פסיכותרפיה!

איך להירגע – המלצות מעשיות.
במציאות של היום קיימות שיטות פסיכודליות רבות.
ארט-תרפיה – התבוננות בתמונות, ארומותרפיה – ריחות מסויימים, תרפיה בצבעים – שילובים שונים של צבעים, אימון פיזי – כל אלה מסיתים את תשומת לבנו מהבעיות הפנימיות לחיצוניות. יוגה, תרגילי נשימה, ויזואליזציה. הדבר הפשוט ביותר שהנכם יכולים לבצע בכל זמן ובכל מקום זוהי הנשימה. נשימה – 5 שניות, עצירה – 6, נשיפה – 7 שניות. תוך כדי זה לחזות או לדמיין במבט פנימי צבע מסוים או כדור, ירוק למשל, עם מעבר מירוק בהיר לירוק כהה. את הנשימה חייבים לעשות דרך האף. לא עמוק במיוחד, כמחצית היכולת האישית. את הנשיפה ניתן לעשות דרך הפה והאף יחדיו.

 

Яндекс.Погода

Все права защищены (с) 2009